Naast een particulier Sim Only abonnement kan men ook kiezen voor een zakelijk abonnement. Maar wat zijn nu de voordelen van een zakelijk Sim Only abonnement en is het voor elke ondernemer voordeliger om een zakelijk abonnement af te sluiten?

Voordelen zakelijk abonnement
Wanneer er een zakelijk abonnement wordt afgesloten, zijn alle gemaakte kosten aftrekbaar bij de Belastingdienst. Daarnaast kunnen alle abonnementen binnen een bedrijf worden beheerd onder één account en moeten storingen binnen 24 uur verholpen zijn. Ten slotte kunnen abonnementsbundels gedeeld worden en is bellen tussen collega’s voordeliger.

Zzp’er
Voor zzp’ers is een zakelijk mobiel abonnement ook volledig aftrekbaar bij de Belastingdienst. Echter valt het voordeel, dat alle abonnementen binnen een bedrijf onder één account beheerd kunnen worden, weg bij een zzp’er. Ook het delen van abonnementsbundels en het voordelig kunnen bellen tussen collega’s is niet van toepassing bij een zzp’er.

Particulier abonnement vs. zakelijk
Een zakelijk abonnement kost vaak meer dan een particulier mobiel abonnement. In de tabel hieronder staan alle providers die zowel een zakelijk als particulier abonnement aanbieden en waar een verschil qua prijs te zien is. Er is hierbij gekeken naar een bundel met onbeperkt bellen + sms’en en een internetbundel rond de 2 GB.

Provider Sim Only Zakelijk Prijs Zakelijk* Sim Only Particulier Prijs Particulier* Verschil
Vodafone Onb. bellen + sms’en/3 GB € 27,00 Onb. bellen + sms’en/3 GB € 20,54 – € 6,46
KPN Onb. bellen + sms’en/1 GB € 25,00 Onb. bellen + sms’en/10 GB € 22,91 – € 2,09
Tele2 Onb. bellen + sms’en/2 GB € 11,57 Onb. bellen + sms’en/2 GB € 11,06 – € 0,51
T-Mobile Onb. bellen + sms’en/1 GB € 16,00 Onb. bellen + sms’en/1 GB € 15,01 – € 0,99
Youfone Onb. bellen + sms’en/2 GB € 19,00 Onb. bellen + sms’en/2,5 GB € 11,85 – € 7,15
Hollandsnieuwe 2000 min / sms / MB € 8,26 2000 min / sms / MB € 7,90 – € 0,36
Robin Mobile Onb. bellen + sms’en + internet € 24,95 Onb. bellen + sms’en + internet € 23,66 – € 1,29

*Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Bij elke provider is een particulier abonnement goedkoper dan een zakelijk abonnement. Bij KPN zijn de prijzen in deze vergelijking vrijwel gelijk, maar het verschil zit in de omvang van de databundel. Er is te zien dat je een grotere bundel krijgt bij een particulier abonnement voor bijna dezelfde prijs.

Conclusie
Het is voor een zzp’er voordeliger om een particulier abonnement af te sluiten en daarvan alleen de zakelijke kosten af te trekken bij de Belastingdienst. De voordelen die een grotere onderneming heeft bij een zakelijk abonnement, heeft een zzp’er niet. Daarbij is een particulier abonnement goedkoper en zijn de zakelijke abonnementskosten plus de gesprekskosten aftrekbaar van zowel de inkomsten- als de omzetbelasting.

Recent nieuws