Uit het Digital Economy rapport van 2017 blijkt dat Nederland per maand 1,02 GB aan mobiele data verbruikt. Dit is iets minder dan de helft van het gemiddelde van alle aangesloten landen bij de OECD. Het gemiddelde van alle aangesloten landen bedraagt 2,3 GB aan mobiele data.

OECD
OECD staat voor ‘Organisation for Economic Co-operation and Development’, met als doel het promoten van het beleid die de economie en sociaal welzijn van mensen over de hele wereld verbetert. Er zijn in totaal 32 landen aangesloten bij de OECD. Van deze landen is het gemiddelde dataverbruik per maand het laagst in Slowakije. Per maand verbruikt men in Slowakije 0,66 GB aan mobiel internet, terwijl dit in Finland 10,95 GB per maand is. Tweakers laat weten dat in de landen, waar men abonnementen kan afsluiten met onbeperkt internet, het dataverbruik hoger is. In de onderstaande grafiek is het dataverbruik van alle OECD-landen te zien. De cijfers zijn van het jaar 2016.

Onbeperkt internet
Vroeger was onbeperkt internet nog écht onbeperkt in Nederland. Echter maakten providers later bekend geen abonnementen meer te willen verkopen waarbij klanten beschikten over onbeperkt internet. Het bleek voor de providers niet winstgevend genoeg. In bovenstaande grafiek is daarom ook te zien dat er in Nederland minder gebruik is gemaakt van mobiel internet dan gemiddeld. In 2017 zijn providers Tele2, T-Mobile en Robin Mobile uiteindelijk toch bundels aan gaan bieden met onbeperkt internet. Let op: Toch zit er aan deze ‘onbeperkte’ bundels nog wel een hoog limiet aan maximaal te gebruiken Gigabytes per maand.

Van de genoemde drie providers biedt Robin Mobile het goedkoopste Sim Only abonnement aan voor € 19,95 per maand. Hierbij is sms’en, bellen en internetten onbeperkt. Op de tweede plaats staat Tele2 met een prijs van € 25,00 per maand, waarbij de internetsnelheid wel hoger ligt dan die van Robin Mobile. Op de derde plaats staat T-Mobile met een maandelijkse prijs van € 35,00. Bij dit abonnement ligt de internetsnelheid ook hoger dan die van Robin Mobile.

Recent nieuws