Het opladen van de smartphone gaat door de jaren heen steeds sneller. Echter is de batterij tegenwoordig ook weer binnen een dag leeg. Over een aantal jaren wordt verwacht dat er een batterij op de markt komt die langer dan twee dagen meegaat en binnen een paar minuten opgeladen zal zijn.

Batterij van de toekomst
Hoe lang het vroeger duurde om een telefoon op te laden, kost het tegenwoordig nog gemiddeld drie uur voor een telefoon volledig is opgeladen. Veel universiteiten zijn bezig met het verder ontwikkelen van batterijen. Zo is het wetenschappers aan de Rice University gelukt om een batterij te ontwikkelen die 50 keer sneller op kan laden dan de batterijen die tegenwoordig gebruikt worden.

Ontwikkelde batterijen
Naast de batterij van de Rice University, zijn er nog meer veranderingen. Wetenschappers van Pohang University hebben een brandstofcel ontwikkeld die ervoor kan zorgen dat een smartphone één keer per week opgeladen hoeft te worden. Nanowires zullen ervoor kunnen zorgen dat batterijen in de toekomst eindeloos te gebruiken zijn. De gouden nanowires zijn nog dunner dan de haren van een mens en braken dan ook af tijdens het opladen. Er is ontdekt dat een nanowire in een gel-elektrolyt niet af kan breken wanneer een batterij wordt opgeladen.

Galaxy Note 7
Vorig jaar werd de productie en verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 stopgezet. Er zat een fout in de batterij welke ervoor gezorgd heeft, dat sommige telefoons ontplofte of in vlammen opgingen tijdens het opladen. Dit laat zien hoe belangrijk het is om een batterij goed te testen voordat deze ook daadwerkelijk voor commercieel gebruik zal worden ingezet.

Recent nieuws