Vaak vraagt met zich nog af of een Sim Only abonnement goedkoper is met een los toestel of een abonnement inclusief een toestel. Goedkoopstesimonly.net zocht dit uit.

Sim Only goedkoper
Er is gekeken naar het verschil in mate van verbruik van een bundel. Onder klein gebruik vallen de gebruikers die af en toe bellen of een sms sturen, onder gemiddeld gebruik vallen de mensen die regelmatig bellen of sms’en, maar ook gebruik maken van internet en onder groot gebruik vallen de gebruikers die intensief gebruik maken van het internet en daarbij veel belminuten of sms’jes verbruiken.

Uit eerder onderzoek van Goedkoopstesimonly.net zijn de goedkoopste Sim Only abonnementen naar voren gekomen in verschil van mate van gebruik.

Provider Belminuten Sms’jes Internet (MB) Snelheid (max.) Prijs per maand
Klein gebruik
Youfone 125 125 € 3,00
Gemiddeld gebruik
Simpel 500 Onb. 4000 75 Mb/s € 10,00
Groot gebruik
Robin Mobile Onb. Onb. Onb. 2,0 Mb/s € 19,95
Tele2 Onb. Onb. Onb. 225 Mb/s € 25,00

Voor het onderzoek kiezen we bewust voor toestellen die langer dan twee jaar meegaan, omdat het op die manier voordeliger is op langer termijn. Er is gekozen voor de Samsung Galaxy S8 met een nieuwprijs van 589 euro voor het groot gebruik en de HTC One M9 met een nieuwprijs van 289 euro voor het gemiddeld gebruik. Het is namelijk zo dat hoe meer men wilt aan data, belminuten en sms’jes, des te kleiner de kans is dat er extra moet worden betaald voor de smartphone. Hierbij is er gekeken naar de (web)winkel die betrouwbaar is en het toestel het goedkoopst aanbiedt. Voor het klein gebruik is geen al te dure smartphone nodig, alleen een betrouwbaar toestel. Hiervoor is de Nokia 216 gekozen met een nieuwprijs van 34 euro.

Klein gebruik
Voor klein gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 3 euro per maand en zijn de aansluitkosten 9,95 euro. Voor een 2-jarig abonnement + los toestel betaalt men in totaal 115,95 euro.

Gemiddeld gebruik
Voor gemiddeld gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 10 euro per maand en zijn de administratiekosten 20 euro. Voor een 2-jarig abonnement + los toestel betaalt men in totaal 549 euro.

Groot gebruik
Voor groot gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 19,95 euro per maand. Voor een 2-jarig abonnement + los toestel betaalt men in totaal 1.067,80 euro.

 

Abonnement met toestel
Nu gaan we het vergelijken met de totale kosten van een 2-jarig abonnement inclusief toestel.

Klein gebruik
Voor klein gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 4,50 euro per maand en 15 euro aansluitkosten. Hierbij ontvangt men bij T-Mobile 150 belminuten en 100 sms’jes. Echter betaalt men hier wel een eenmalige betaling voor het toestel van 39 euro. Voor een 2-jarig abonnement inclusief toestel betaalt men in totaal 162 euro.

Gemiddeld gebruik
Voor gemiddeld gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 27,50 euro per maand en 20 euro aansluitkosten. Hierbij ontvangt men bij Telfort 300 belminuten, onbeperkt sms en 3GB internet. Voor een 2-jarig abonnement inclusief toestel betaalt men in totaal 680 euro.

Groot gebruik
Voor groot gebruik betaalt men voor het goedkoopste abonnement 53 euro per maand en 25 euro aansluitkosten. Hierbij ontvangt men bij T-Mobile onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en onbeperkt internet. Voor een 2-jarig abonnement inclusief toestel betaalt men in totaal 1.297 euro. Echter is het in dit geval voordeliger om bij te betalen voor het toestel, want dan ben je € 1.169,- kwijt, 128 euro goedkoper. Het is alleen niet voor iedereen prettig om in één keer een groot bedrag te moeten betalen.

iCreatemagazine.nl heeft onderzocht dat de iPhone 8 wel goedkoper is met een abonnement inclusief toestel. Soms kan het men ongeveer 100 euro besparen om een abonnement te nemen met de iPhone 8 erbij. Hierbij zijn de providers T-Mobile, Vodafone en KPN meegenomen.

Conclusie
In onderstaande tabel is te zien dat een Sim Only abonnement in alle gevallen goedkoper is dan een abonnement met een toestel.

Gebruik Sim Only + los toestel Abonnement met toestel Verschil
Klein gebruik 115,95 euro 162 euro 46,05  euro
Gemiddeld gebruik 549 euro 680 euro 131 euro
Groot gebruik 1.067,80 euro 1.169 euro 101,20 euro

Recent nieuws