Sinds 15 juni 2017 kunnen we gebruik blijven van onze bundels binnen de EU. Buiten de EU betaal je extra kosten voor het gebruiken van je bundel. Goedkoopstesimonly.net heeft bepaalde Nederlandse providers bekeken die een bundel aanbieden voor buiten de EU.

KPN
Bij KPN is er de ‘Extra Bundel’ voor gebruik van het abonnement buiten de EU. Deze bundel moet geactiveerd worden via de ‘MijnKPN’ applicatie of via een sms. Voor 100 MB’s, minuten of sms’jes betaal je € 9,99 wanneer je op reis gaat naar een van de voordeellanden. Voor 500 MB’s, minuten of sms’jes betaal je € 39,99. De bundel is echter één maand geldig. Je zal dus een nieuwe bundel moeten aanschaffen voordat je oude bundel op is. Wanneer je voor het einde van de maand door je bundel heen bent, dan kan je geen gebruik meer maken van het internet; Bescherming Internet Buitenland.

Vodafone
Vodafone biedt het ‘Alles in 1 Wereld (XL)’ aan voor klanten die buiten de EU komen. Het gaat hierbij om een dagbundel die je alleen betaalt wanneer je het ook echt gebruikt. Voor 30 MB, 30 belminuten en 30 sms’jes betaal je € 5,00. Hierbij kun je ook 30 minuten gebeld worden vanaf waar dan ook ter wereld en dit brengt verder geen extra kosten met zich mee. Voor 100 MB, 100 belminuten en 100 sms’jes betaal je € 8,50. Hierbij kun je zonder extra kosten 100 minuten gebeld worden vanaf waar dan ook ter wereld.

T-Mobile
Met ‘Travel & Surf’ van T-Mobile betaal je een vaste prijs voor mobiel internet buiten de EU. Het is een pas die tijdelijk geldig is in het buitenland. De XS-pas is 24 uur geldig, de S-pas 72 uur en de M-pas 7 dagen. Alleen bij ‘Zone 4’ is een XS-pas 7 dagen geldig. Zone 1, 2 en 3 zijn bepaalde landen. Bij Zone 4 gaat het om het verbinden met een netwerk vanaf een schip of vanuit een vliegtuig. Hoeveel je per pas betaalt hangt af van de zone. Zone 2 bestaat uit de volgende landen: Albanië, Aruba, Australië, Bosnië en Herzegovina, Canada, Groenland, Macedonië, Marokko, Montenegro, Moldavië, Nederlandse Antillen, Oekraïne, Servië, Suriname, Turkije, Verenigde Staten, Wit-Rusland. De prijzen per pas voor Zone 2 staan in de tabel hieronder.

Pas Prijs Aantal MB’s Geldigheidsduur
XS € 4,99 30 MB 24 uur
S € 9,99 100 MB 72 uur
M € 14,99 250 MB 7 dagen

Overige providers
Veel andere providers bieden geen aparte bundel aan voor buiten de EU. Hierbij moet je rekening houden met extra kosten bovenop je bundel. Wanneer je voor een lange tijd buiten de EU bent, is het in sommige gevallen aan te raden over te stappen naar een provider in het land waar je op dat moment gaat verblijven.

Recent nieuws