Vorig jaar had Samsung een marktaandeel van 23,3 procent, terwijl dat dit jaar nog 20,7 procent was. Er was ook een afname te zien in het marktaandeel van Apple met 1,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Het zijn Huawei, Oppo en Vivo waarvan de marktaandelen zijn gestegen in 2017. Goedkoopstesimonly.net analyseert ook een groei bij het besturingssysteem Android.

Toename verkoop smartphones
Volgens cijfers van Gartner is het aantal verkochte smartphones toegenomen sinds vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2017 zijn er rond de 380 miljoen smartphones verkocht. In 2016 waren dit er rond de 348 miljoen. De grootste toename is te zien bij Oppo smartphones. In één jaar tijd zijn er bijna twee keer zoveel smartphones verkocht ten opzichte van vorig jaar. Er is ook een groei te zien in het marktaandeel van Oppo.

Het zijn voornamelijk de Chinese merken die een grote stijging hebben meegemaakt in het aantal verkochte smartphones. Na Oppo is Vivo het meest gegroeid, gevolgd door Huawei. Toch zijn er van de Chinese merken in 2017 meer smartphones verkocht van Huawei. Daarna komt Oppo en op de derde plek van de Chinese merken staat Vivo.

Android beschikt over groter marktaandeel
De strijd gaat nog steeds tussen de besturingssystemen Android en iOS, blijkt uit cijfers van Gartner. Begin van 2017 beschikte Android over 86,1 procent van het wereldwijde marktaandeel en iOS over 13,7 procent. Daarbij is het marktaandeel van Android als enige gestegen met 2,0 procent ten opzichte van 2016. Het marktaandeel van iOS is met 1,1 procent gedaald en van andere besturingssystemen met 0,9 procent.

Recent nieuws