Tegenwoordig hebben applicaties steeds meer waarde in verschillende branches. Zo worden er tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek eind november 2017 verschillende apps laten zien door ICT-leveranciers met hun eigen toegevoegde waarde. Applicaties kunnen ook bijdragen aan het tegengaan en wellicht verhelpen van een depressie.

Apps in de logistiek
Adviseur Jeroen van den Berg is ervan overtuigd dat traditionele warehouse management, transport management en ERP-systemen, niet meer volstaan voor de support van de toekomstige supply chain. Hierin zullen mobiele applicaties een grote rol gaan spelen in 2020 volgens Jeroen van den Berg: “Die dienen vooral om altijd en overal informatie te delen met medewerkers en externe relaties”. Daaraan voegt Van den Berg nog het volgende toe: “Denk aan de medewerkers op de vloer die orders moeten verzamelen, verpakken en verzenden, maar ook apps voor het inventariseren van voorraden of het scannen van documenten. Daarnaast bieden steeds meer systemen prachtige dashboards die via smartphone of tablet inzicht in de operatie geven.”

Of alle applicaties zullen worden gebruikt op een smartphone is nog niet duidelijk. “Een industrieel apparaat is robuuster, maar ook duurder en van een minder krachtige processor voorzien dan bijvoorbeeld een iPhone. Wat de beste keuze is, verschilt per klant”, aldus Marcel van Etten, verantwoordelijke business development bij Davanti.

Depressie
ICT&health schat dat er ruim 300 miljoen mensen last hebben van een depressie. Echter kunnen niet al deze mensen terecht bij een psychotherapeut wegens het bereiken van het maximaal aantal patiënten. EOS Wetenschap schrijft dat er steeds meer mensen met een depressie op hun smartphone gaan zoeken voor hulp. Er bestaan dan ook applicaties die mensen ondersteunen bij een depressie of na een depressie. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het monitoren van de gemoedstoestand en trainingen voor mindfulness.

Een aantal psychologen en psychiaters van de Western Sidney University hebben het effect van apps op een depressie onderzocht. Dit hebben ze gedaan door te kijken naar gegevens van 18 gerandomiseerd gecontroleerde studies. Uit de resultaten van het onderzoek werd geconcludeerd dat applicaties een positief effect hebben bij een licht tot matige vorm van depressie.

Recent nieuws